Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Opp baksiden av Heilhornet er det arrangørene vil skape et spektakulært løp. Foto: Kjetil Groven / Nordland fylkeskommune

Vil arrangere Heilhornløp i 2020

Med sine 1058 meter over havet ruver Heilhornet høyest i hele Sør-Helgeland, og mange har gjennom årene besteget det ikoniske fjellet. Nå skal det gjøres på tid!

Sport · Publisert 22:00, 11 jul 2019

Den spinnville idéen om førstemann til toppen av Heilhornet fikk vår egen journalist Knut Sandersen første gang han så fjellet. Han har tidligere arrangert flere stunt andre steder i landet, og var ikke i tvil om at Heilhornet også burde brukes for å skape entusiasme og aktivitet i bygda.

– Fjellet er utrolig vakkert og er et ikon for hele regionen. Det går turstier dit som turister bruker i hopetall, men det er lite brukt ellers annet enn å gi navnet til bedrifter i området. Her er det muligheter til å skape opplevelser og arrangement som vil kunne gi både Bindalseidet og hele Bindal et løft langt utover kommunegrensene basert på det unike fjellet, sier Sandersen.

Lokalt samarbeid

Han tok kontakt med Jim Aarmo og Kula Idrettslag. Det viste seg å være et lykketreff, og nå vil idrettslaget sammen med Bindalseidsdagene jobbe for at løpet blir arrangert for første gang helgen 10. - 12.juli i 2020.

– Det blir delt opp i klasser. En eliteklasse for menn og for kvinner. Her er det om å gjøre å komme raskest mulig opp til toppen. Etterpå starter mosjonistklasse for alle som vil forsøke å nå toppen, sier Jim Aarmo fra Kula idrettslag.

Den nesten en mil lange etappen starter ved Bindalseidet skole og går langs grusveiene ned til Vikestad hvor selve turløypa starter.

– Vi starter på skolen av to grunner. Det ene er publikums mulighet til å overvære starten samt at vi får all parkering i dette området, og den andre er at løperne får litt oppvarming på en litt roligere strekning før de moser inn i bakkene, sier Aarmo.

Mosjonister og kortere løyper

Det blir også en kortere tur til Gundagammen for barn, unge og mosjonister, og en enda kortere for de aller minste.

– Alle skal få muligheten til å være med på løpefesten, sier Aarmo som gleder seg stort over å kunne tilby innbyggere og gjester en helt unik opplevelse.

Løpet vil bli arrangert i forbindelse med Bindalseidsdagene som avholdes hvert annet år. Det tror både Aarmo og Sandersen vil gjøre løpet eksklusivt og attraktivt å være med på.

Storskjerm og premier

Det jobbes med å få plass GPS-system som vil gi løpernes posisjoner opp på storskjerm i området til Bindalseidsdagene. I tillegg håper arrangøren å få på plass livebilder fra løypa, og med det skape en helt unik opplevelse også for de som følger med enten på storskjerm eller via nettet.

– Vi har allerede inngått en langsiktig avtale med en hovedpartner som vil stille med solide premier, og har kommet et lite stykke på vei. Med det er nå planleggingen starter. Det er veldig mye som skal på plass med løypemerking, sikkerhetsarbeid, personell også videre. Gjøremål har vi godt med så vi trenger dette året for å få det hele på plass, sier Aarmo.

Ytringen er med

Daglig leder i Ytringen, Synnøve Hanssen, er svært positiv til arrangementet og mener at lokalavisen har sin plass som medarrangør i store lokale arrangementer.

– Initiativet kommer fra våre egne rekker, men for å få slike spektakulære arrangementer til er vi helt avhengig av at lokale lag og foreninger tar tak og bidrar med gjennomføring, slik Kula Idrettslag har gjort. Sammen kan vi skape historie, og Ytringen vil gjerne være innovative og fremoverlente når det gjelder å bygge identitet og stolthet for vår region, sier Hanssen.

Har fått 52 RBK-billetter

Rosenborg Supporterklubb Ytre Namdal er stadig i vinden. Nå har de fått 52 billetter som de vil dele med alle i ytterdistriktet. torsdag 23:14

Grunnarbeidet har startet

Nå har grunnarbeidet for den nye idrettshallen på Kolvereid startet. Det vil samtidig si at friidrettsbanen i dagens form er en saga blott. tirsdag 09:49