Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Brækkabakkan Opp har vært et fast innslag under Kolvereiddagene i noen år nå. I år ønsker arrangørene at så mange som mulig snører på seg joggesko og blir med.

Vil ha med flere opp Brækkabakkan

På fredagen under Kolvereiddagan er det tid for løpet Brækkabakkan Opp igjen. Arrangørene har kommet med noen endringer for å få med flest mulig opp bakken.

Sport · Publisert 09:13, 10 jul 2018

Fredag den 10. august er det klart for Brækkabakkan Opp nok en gang. Det har blitt en fast happening med motbakkeløp under Kolvereiddagene. Tidligere år har kunnet skilte med mange deltagere som har tatt seg helt ut i bakken.

Arrangørene av løpet er Kolvereid ski og Kolvereid friidrett. De samarbeider godt i å lage et best mulig opplegg for de som er med. Både på deltagersiden og for publikum.

Vil ha med flere

Styremedlem i Kolvereid Ski, Jann Inge Rosenvinge sier de har lagt til nye ting for å få med flere deltagere.

– Nytt av året er at vi skal ha en ny klasse i løpet. Det er ment for bedrifter, lag og foreninger. De skal stille et lag på tre løpere som skal løpe sammen. Det er mange som ønsker å være den beste bedriften i sitt felt. Nå kan man konkurrere om hvem som er den sprekeste bedriften. Grunnen til dette er at vi vil åpne opp for at flere blir med på Brækkabakkan Opp, sier Rosenvinge.

Ny klasse

De sender i disse dager ut invitasjoner til lag, foreninger og bedrifter. Slik at de kan melde seg på det tradisjonelle løpet.

Han ønsker at så mange som mulig stiller i alle klassene.

– Vi starter med barneløpet. Det er en litt kortere løype, som går til Nærøy Bil og tilbake til målområdet. For de andre klassene er det samme løype som før. Det blir 3,2 kilometer løping med Brækkabakkan på slutten. Så man bør ha spart litt på kruttet før den kommer, sier Rosenvinge.

Antall viktigere enn nivå

Han forteller videre at arrangementet er ment for alle.

– Vi liker å ha med noen eliteutøvere. Men det viktigste er at flest mulig tar turen og har det artig. Vi skal også ha en hare som skal hjelpe å sette farten i deltagerne. Vi skal lage showet, så får deltagerne trene litt motbakke i tiden før det braker løs under Kolvereiddagene, sier Rosenvinge.

Han vil takke sponsorene som er med. Og om det skulle være noen spørsmål så er det bare å ta kontakt. Man kan lese om løpet på nettsiden bakkanopp.no, der finner man informasjon om løypa og mer praktisk info. De tre beste i alle klassene blir premiert. Alle som starter i barneklassen vil få premie.

Det har vært vanlig at det er god stemning langs løypene og i målområdet på Brækkabakkan Opp. Litt Tour de France i miniversjon.

Alle kan delta, men har man ikke bein ment for løping kan man være med å heie i målområdet. Årets konferansier under Kolvereiddagene, Frode Alnæs skal slik det ser ut være speaker for anledningen.

Håndballsesongen starter snart

Når det etter hvert lir mot høst og kjøligere temperaturer så går idretten over fra utendørs til innendørs. Snart er håndballen i gang igjen. torsdag 16:12

Rørvik med seier over Ørland

Rørvik fotballs herrelag gikk seirende ut av kampen mot Ørland. Sluttresultatet ble 5-1. lørdag 18:30
Her kan du lese alt om Sopin 2018
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Fagleder

Se annonsen her

Marine Harvest:
Driftsteknikere

Se annonsen her

Politilogg
Flo og fjære