Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Aktiv og meningsfull alderdom

Ytring · Publisert 11:00, 23 aug 2019

Nærøysund Arbeiderparti vil alltid prioritere helse- og omsorgssektoren i kommunen. Å ta godt vare på våre eldre, er en kjerneoppgave som vi skal ha stort søkelys på. Å gi de eldre innbyggerne et godt tilbud når behovene for hjelp oppstår, er noe av det viktigste ansvaret lokalpolitikerne har.

En god og forbyggende eldreomsorg handler også om å gi varierte tilbud til alle seniorene blant våre innbyggere. Gode aktivitetstilbud og fellesarenaer er helseforebyggende.

Selv om vi lever lengre og får mer behov for hjelp, ønsker de fleste av oss å bo lengst mulig hjemme. Da må vi sørge for gode hjemmetjenester, trygghet og mestring i eget hjem. Derfor skal alle som bruker trygghetsalarm møte fagpersoner i andre enden. For oss er det en selvfølge.

Skal flere få mulighet til å bo hjemme lengre, må vi også ha et godt tilbud for hverdagsrehabilitering i kommunen. Samtidig er det også mange eldre som er viktige ressurser i lokalsamfunnet og vi må i fellesskap bidra til flere arenaer hvor eldre kan bidra. Her er det å sikre et variert og godt kulturtilbud viktig.

På våre sykehjem og felleskjøkken må vi legge vekt på god, sunn og appetittvekkende mat. Det må også gjerne være lokal! I vår region produserer vi fiskeri- og landbruksprodukter i verdensklasse. Dette mener vi i størst mulig grad må komme våre eldre til gode.

Det vil også være viktig at den nye kommunen bidrar til god samhandling med beboere og pårørende. Dette gir trygghet til de som benytter kommunens omsorgstilbud og til pårørende. Derfor vil vi sette fokus på kvalitet på den hjelpen som gis. I tillegg til nok ressurser, er det viktig å ha den riktige fagkompetansen tilgjengelig.

Vi i Nærøysund Arbeiderparti ønsker å bygge sterkere fellesskap, der du bor. Derfor setter vi satsning på eldre foran skattekutt. Vi håper du er enig. Stem Arbeiderpartiet.

Mildrid Finnehaug

Varaordførerkandidat for Nærøysund Arbeiderpartiet

Kastrering og ID-merking er gode tiltak mot hjemløshet

Av Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge mandag 09:11

Lite tips til lokalpolitikere

Hilsen en innbygger lørdag 08:32

Usikkerhet for reisende fra Leka

For Leka Senterpartiet Ole A. Helmersen torsdag 18:25

Skatt har et dårlig rykte

Terje Kilen torsdag 18:23

Så klart forskjellsbehandler vi!

Terje Settenøy, varaordfører for hele Nærøysund kommune fredag 18:32
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03