Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Åpent brev til politikerne i Nærøysund kommune: Bolyst, bli-lyst og basseng

Foldereid samfunnshus SA v/ Kine Camilla Govasli Foldereid idrettslag v/ Gunhild Hennissen

Ytring · Publisert 10:58, 23 nov 2020

Vi ser til vår store skuffelse og overraskelse at det i kommunedirektørens forslag til budsjett for Nærøysund kommune 2021 er foreslått å stenge bassenget på Foldereid.
Dere skulle sett den haugen av sko i gangen i samfunnshuset på Foldereid når det er bassengkveld og hørt den glade latteren som fyller bassenget, sett mestringsfølelsen hos ungene når de livsviktige svømmeferdighetene er på plass, møtt de fornøyde voksne som har «svømt til Kroatia» i landsomfattende kampanjer og gjengen av frivillige badevakter som stiller opp hver uke. Vi setter utrolig stor pris på bassenget, og nevner det med stolthet blant tilbudene som finnes på Foldereid, og som et eksempel på at kommunen ser mer enn sentrum.
Bassenget på Foldereid bidrar til å oppfylle de gode målsettingene kommunen har om bedre folkehelse, bolyst og bli-lyst, samarbeid med frivilligheten og levende grendesamfunn. Målsettinger er ingenting verdt uten tiltak, og her har dere et stjerneeksempel på et tiltak som fungerer og som verdsettes! Det gir ikke mening å fjerne det for en beskjeden innsparing i et enormt regnestykke.
Dere politikere har gjort dristige valg ved de store investeringene som nå gjøres i kommunen. Vi forventer at dere har sett konsekvensene av disse valga, og at dere ikke har tenkt å dekke kostnadene ved å strupe de få kommunale tilbudene som finnes i grendene! Nå er det Foldereid som utfordres, neste gang kan det være et annet av de mange små lokalsamfunna som Nærøysund består av.
Vi forstår selvfølgelig at Kolvereid og Rørvik må ha flere tilbud og at sterke sentra tjener hele kommunen. Men vi aksepterer ikke at det skal gå på bekostning av det lille som grendene fortsatt har igjen av kommunale tilbud. Det oppfattes som svært urimelig, og det bidrar til å bygge opp en motsetning mellom sentrum og grender som er skadelig for kommunen.
Kjære politikere: Vi forventer at dere ser hva grendene betyr for Nærøysund kommune, og at dere viser det gjennom aktive valg i budsjettbehandlinga. Bevar bassenget på Foldereid!

Har du fått SMS fra FHI i dag?

Nyheter søndag 15:47

17.januar: Sol og oppholdsvær

Nyheter søndag 09:06

Hell i uhell for Eirik

Nyheter lørdag 18:35