Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Bedre inntekt til havbrukskommunene med FrP

Ytring · Publisert 00:01, 29 sep 2020

I disse dager rulles det ut millioner til havbrukskommunene fra Havbruksfondet til Trønderske kystkommuner, det som er verdt og merke seg i den forbindelsen er at det gjennom forhandlinger mellom FrP og regjeringen ble en betydelig økning i utbetalingen. Totalt får Trøndelag 434 millioner i år, et tall som ville vært 190 om regjeringen hadde fått det som de ville.

Nærøysund får 75.3 millioner, det tallet ville vært 33.5 med regjeringen sitt utgangspunkt.
Det at man fikk til økningen var et resultat av harde forhandlinger fra FrP sin side, FrP sine 3 forhandler sto på kravene til siste slutt og beviste nok en gang at det er FrP som kjemper distriktskommunenes sak.

– For meg var det viktig at vi fikk opp summen på årets utbetalinger, samt at vi får en større andel av fremtidige konsesjonssalg i tillegg til produksjonsavgiften. Selv om jeg så klart kunne tenkt meg at havbrukskommunene fikk alle inntekter fra årets konsesjonssalg, så er jeg meget fornøyd med FrP sin innsats i denne saken, sier Terje Settenøy.

Det som er litt skuffende er at mange rød/grønne politikere forsøker å fremstille det som at regjeringen raner kystkommunene. De var Høyre/FrP regjeringen som innførte havbruksfondet og trafikklysordningen, som nå sørger for disse utbetalingene.

De rød/grønne løftet ikke en finger for å lage et forutsigbart og bærekraftig system for vekst i havbruksnæringen de årene de satt i regjering.

De gjorde heller ingenting for å sikre at kommunene fikk noen inntekter fra havbruk.
Arbeiderpartiet har aldri lagt skjul på at de ønsker en grunnrente på havbruk, noe som ville ført til at alle pengen havnet i statskassen istedenfor til havbrukskommunen.

Forhandlingen med regjeringspartiene var knallharde, som 1 en 3 forhandlere for FrP i forhandlingen med regjeringen, kan jeg fortelle at dette var den saken som det ble hardest kamp om.

– Vi hadde ikke greid å vinne frem i denne saken om det ikke hadde vært for at politikere med lokalkunnskap slik som Terje Settenøy, kom med gode innspill og argumenter som hjalp oss i forhandlingene, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad

Bare Nærøysund kommune har fått 200 millioner fra dagens ordning de 3 siste årene, at noen får seg til å fremstille det som et ran. Synes vi vitner om at de har frekkhetens nådegave.

Hilsen Nærøysund Fremskrittsparti

Krav om miljøplan ved alle naturinngrep

av Rakel Trondal og Torgeir Strøm, fylkestingsrepresentanter for SV i Trøndelag torsdag 21:56

Ros til vårt livsviktige akuttilbud i Namsos

av Øystein Tømmervik, Nærøysund onsdag 14:52

Nå er det nok, Erna

Som ordførere er vi svært bevisste på alltid å framsnakke egne kommuner og egen region – og vi vil alltid forholde oss til de rammene vi har – og søke å få til så gode tjenester... torsdag 17:40

Det naudsynte mellomleddet

Fungerer lokaldemokratiet best om vi fjernar mellomledda mellom kommunen, folket og dei folkevalde? Eg tvilar sterkt. torsdag 17:27

Jeg vet du er sliten, det er jeg også

av Terje Settenøy onsdag 21:13

Hvordan har du det – sånn egentlig?

Harald Dean Pedagog og foredragsholder Stine Sofies Stiftelse søndag 11:04