Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Kommunestyregruppa i Nærøysund Frp. Morten Haugerøy (f.v.), May-Linn Waagø, Stein Bakken og Terje Settenøy.

Bruk Nærøysund, lokalmiljøet inneholder mer enn du tror!

av Kommunestyregruppen i Nærøysund FrP

Ytring · Publisert 14:41, 3 mar 2021

Det er ofte snakk om at vi i Nærøysund må ha gode fritidstilbud, det er viktig for at 24-timers mennesket skal trives og det er kanskje spesielt viktig nå som flere sitter inne og kjenner på en ensomhet grunnet pandemien. Mennesket lever ikke på mat alene, er det noe som heter.

På søndag var leder i Nærøysund FrP på Kolvereid kino med sine barn, en kjempefin opplevelse! Det som var skåret i gleden var å se alle de tomme setene. Nei, da snakker vi ikke om de som var stengt på grunn av Covid-19, men alle de andre som sto tomme.

Hvordan kan det ha seg at kinotilbudet som så mange fremhever som viktig, blir så lite brukt?

Det samme gjelder også mange andre frivillige og kommersielle fritidstilbud, som fortsatt holder åpent og følger gjeldene smitteverntiltak for at vi innbyggere skal ha et fritidstilbud å gå til.

Vi i Nærøysund FrP er i likhet med mange andre, samfunnsengasjerte mennesker.

Vi handler mest mulig på lokale butikker og forsøker så godt vi kan å stille opp på lokale arrangementer. Hele kommunestyregruppa vår driver med en eller annen form for frivillig aktivitet.

Terje er engasjert i Grendalaget Viljen, May-Linn og Vegard er aktiv på Laukvika Gård, Morten er engasjert i Ottersøy grendelag og Gnisten, Stein er brannmann og banemannskap på fotballbanen til KIL, Andreas er frivillig som fotballdommer. I tillegg er vi engasjert i mange andre små og store prosjekter i lokalmiljøet.

Før og etter gruppemøter snakker vi ofte om våre frivillige verv, siden dette engasjerer oss alle. Det som da ofte går igjen som en fellesnevner, er mangel på engasjerte mennesker.

Alle organisasjonene skulle gjerne hatt flere medlemmer. Det som er så fint med slike organisasjoner som Laukvika gård, grendelag osv. er at dette er tilbud som passer for alle. Uansett alder, religion, partitilhørighet osv. så er man hjertelig velkommen, det er sosialt og fint for alle.

Det som også er et tilbakevendende problem er at det er for få som møter på arrangementer.

Enten det blir arrangert konsert, basar, turnering eller andre tilbud er det ofte tilfelle at det kommer for få deltakere, med det resultatet at man går med underskudd, noe som igjen stikker kjepper i hjulene for nye arrangementer.

Så vår klare oppfordring til innbyggerne i Nærøysund er enkel: Følg smittevern reglene, og FHI sine anbefalinger, men bruk nærområdet ditt, støtt opp om frivilligheten, gå på kino, dra i bassenget, gå på museum eller lørdagskaffe. Benytt deg av de tilbud som finnes, både av frivillige og kommersielle. Det er for sent å klage når det er borte.

Bruk Nærøysund, lokalsamfunnet inneholder mer enn du tror!

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30

Ett år med nye hobbyer

Helg søndag 07:15