Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Budsjettforslag - Nærøysund

Ytring · Publisert 09:29, 26 nov 2019

Rådmannen har lagt fram det første budsjettforslag for Nærøysund kommune. Dette skal kommunepolitikerne ta stilling til i budsjettmøtet i desember. Det foreslås å videreføre dagens drift inn i den nye kommunen, og at nye planlagte investeringer må vente til en har mer oversikt over felles økonomi.

Nøkternt og fornuftig

Det er et grunnprinsipp også i privatøkonomien. Når to skal slå seg sammen, får dette økonomiske følger for begge parter. Pengebruk må legges om, og planer må utsettes. For at forholdet skal fungere, må det gis og tas.

Før valget ble vi forsikret om at nå er vi ett. Toppolitikere skulle gjøre sitt ytterste for at «Vi-følelsen» skulle bre seg i hver ei bygd og lokalsamfunn over hele nykommunen.

Så langt

Men så var det budsjettforslaget da. Den første som «buser ut» hvor beklagelig og uklokt dette er, er den nye ordføreren. For ett av rådmannens forslag er å utsette bygging av Rørvik Spektrum et par års tid. Skuffet kan en selvfølgelig være, det er en ærlig følelse det. Det er sikkert andre også som er skuffet over enkelte poster i budsjettet.

Behov og krav er så mange. Pengesekker blir ikke større av den grunn.

Ordføreren uttaler til NA at han frykter budsjettforslaget skaper splid mellom de gamle kommunene. Det er politikerne som skal vedta budsjettet. Nå må dere ikke glemme «ekteskapsløftet» til velgerne. Visst unner jeg alle i Nærøysund «Rørvik Spektrum». Behovet er sikkert godt begrunnet.

Men kjære politikere. La ikke denne saken bli den store negativeten som vil forfølge oss.

(Jeg husker kommunesammenslåingen i 1984, som ga oss minner som sikker har ligget mer eller mindre latente og «kanskje» vært et hinder for positivt forhold mellom de gamle kommunene.)

Før dere stiller til budsjettforhandlinger:

Forbered dere

Gjennomfør samarbeidskontakt med alle involverte parter/brukere på begge sider av brua. Legg fellesplan for hvordan dere kan løse de oppgaver som er tenkt dekket i Rørvik Spektrum den perioden fram til bygget er klart. La oss slippe en utmattende fram og tilbake-diskusjon.

Det er dere politikere, først og fremst ordfører, som har ansvar for at «Vi-følelsen ikke bare var en valgflopp.

Solveig Livik Solvang

Kastrering og ID-merking er gode tiltak mot hjemløshet

Av Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge mandag 09:11

Lite tips til lokalpolitikere

Hilsen en innbygger lørdag 08:32

Usikkerhet for reisende fra Leka

For Leka Senterpartiet Ole A. Helmersen torsdag 18:25

Skatt har et dårlig rykte

Terje Kilen torsdag 18:23

Så klart forskjellsbehandler vi!

Terje Settenøy, varaordfører for hele Nærøysund kommune fredag 18:32
Smånytt

Kontroll til sjøs

Notis 15. juli: Politiet har gjennomført patrulje til sjøs og kontrollert sju båter og 15 personer ombord i disse. Ingen overtredelser avdekket. Det melder politiet på sosiale medier. onsdag 12:18

Fikk forelegg

Notis 13. juli: Det ble gjennomført en laserkontroll på Kjelleidet i Bindal i mandag. Et forelegg ble utstedt. mandag 15:33