Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Ensbetydende med at vi aldri kommer til å flytte hjem

av Runar Hellsø

Ytring · Publisert 13:19, 13 mar 2020

Så er det noen gang slik at det som skal til for å åpne øynene, er at man selv blir rammet.

Jeg skal være den første personen til å innrømme at jeg antagelig ikke hadde skrevet dette innlegget, hadde det ikke vært for at jeg personlig blir berørt av en vindmøllepark rett utenfor døra på mitt "andre" barndomshjem i Tjønnsøya. Her har jeg tilbrakt store deler av min oppvekst, så vel som min tid som voksen.

I 2010 flyttet jeg fra Vikna til Trondheim, blant annet for å fullføre utdanningen min. Her har jeg bodd siden, og har også vært så heldig at jeg har fått meg en familie på fire. Vi har lenge hatt en tanke om at vi en dag ønsker å vende hjem til Vikna for å bosette oss, men jeg skal innrømme at lysten til å flytte hjem er i ferd med å forsvinne.

Det øyparadiset Vikna har som sine aller mest attraktive sider, er man i mine øyne i ferd med å forsømme.(enda mer). Den ville naturen, sillheten og roen når man er i den, og ikke minst skuet av den. Havet og 6.000 holmer og skjær uten et baklerret av vindturbiner hvor enn man måtte snu seg.

Det er jo dette vi vil hjem til. Det er dette jeg fikk overbevist min samboer og to barn om å skulle flytte til når tiden er rett.

Landskapet på Ytre Vikna, og spesielt ut mot Tjønnsøya er en så stor del av "pakken" Vikna for vår del, at en vindmøllepark på Håven er ensbetydende med at vi aldri kommer til å flytte hjem.

Det som nå er i ferd med å skje fremover på min hjemplass synes jeg er kjempetrist og har all betydning for meg og min familie, med tanke på hvor vi skal bo og leve om noen år.

Jeg tror ikke under noen omstendigheter at radbrekking av Norges kystlinje er måten å gå frem på for å produsere energi.

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02