Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Erna har du det som plommen i egget?

Terje Kilen

Ytring · Publisert 00:57, 11 apr 2020

Hvis jeg var Erna & Co hadde jeg hatt det som plommen i egget.

Sp har varslet om at de vil avvikle kriseloven. Ap har varslet om at de frykter useriøse virksomheter. Rødt og MDG er ekskludert og holdt utenfor det gode selskap. SV er jo nærmest blitt helt borte og anonym i debatten, og hvor har det blitt av Frp?

Regjeringen har gått fra å være liberal til å bli super sosialist. Hva gjør venstresiden da? Med kriseloven og forhandlinger med Stortinget bak lukkede dører får regjeringen gleden og æren av å presentere krisepakker med rause kontantoverføringer. NAV har gjennomgått en lyn-reform. Har blitt automatisert, effektivisert, og har innført et tillitbasert system der brukere slipper å møte skeptiske saksbehandlere. Tidligere ble sykemeldingene kritisk vurdert om de oppfyller vilkårene eller ikke. Nå er det ikke dokumentasjonskrav, krav om spesialisterklæring og kartlegging av diagnose et tema lenger.

Før pleide eksperter å kritisere regjeringen for å ha svekket rettsikkerheten til de svakeste. Nå blir rettsikkerheten styrket pga. automatisering av saksbehandlinger. Automatisering gir like rettigheter og stiller like krav og behandler søknader innen behandlingsfrist. Det var ikke alltid slik før.

Med Frp ute av regjeringen fremstår nå regjeringspartiene samlet, harmonisk og handlekraftig. Snart får Frp kanskje skylden for alt som har gått galt de siste årene.

Flykningskrisen i Hellas og Tyrkia er glemt, Alle er opptatt av det som skjer her hjemme. Det i seg selv er en dødsdom for Frp, men også for SV og kanskje flyktningene. Men Corona først.

Man kan si at EU har blitt svekket, men aldri før har Sps beste venner bønder, fremstått så avhengig av EØS arbeidere. Det var ihvertfall ikke noe man tenkte på når man kritiserte EØS. Så langt er ingen EØS-alternativ blitt lagt på bordet. Jordbruksnæringen klarer seg ikke uten EØS og fremmedarbeidere. Det er ihvertfall fastslått.

Stortinget drukner i forhandlinger, opposisjonen har ikke lenger informasjonsflyt nedover i sine partisystemer. Når aktivistene i partier ikke får medvirkning og informasjon som de pleier, da mister partier viktig drivkraft. Som det sies ut av syne ut av sinn.

Opposisjonen kan miste støtten blant sine hvis den blir oppfattet som "Corona-brems", derfor blir det ikke lett å kreve oppheving av kriseloven uten videre. Makten er ikke under lupen lenger, det er Corona`n. Vi har fått noe felles å frykte. Medier er også blitt temmet, fremstår som puslete og usikker. Selv NRK Debatten er ikke lenger slik den var.

Nav-skandalen er glemt, Barneverns skandalen er glemt, politireformen er glemt, og reformen om domstolene er ihvertfall ikke et tema lenger.

Med et stadig skiftende verdensbildet blir det vanskelig å være opposisjonen fordi informasjon er makt, og akkurat nå får regjeringen før noen andre tilgang til sensitive opplysninger, de har også tilgang til ekspertise og kompetanse.

Hvilken medisin og diagnose som behøves for opposisjonen er på bena igjen etter Corona krisen vil tiden vise.

Norgesferien i år ble bare stress

Av Terje Kilen torsdag 09:52

Jøa-bru med sideåpning?

Torgeir Strøm, fylkestingspolitiker fra Jøa Gunn Ågot Leite, leder i Jøa veg- og brulag tirsdag 10:53

Nav jeg er ikke kriminell

Nav jeg er ikke kriminell Folk som sitter i kø på NAV-kontoret er ikke kriminelle. De er bare i en vanskelig situasjon i livet sitt akkurat nå, ellers hadde de jo ikke sittet der.... mandag 10:46

Hva hadde «Roald Amundsen» sagt?

Dette blir styggere og styggere - 41 er så langt smittet på hurtigruteskipet «Roald Amundsen», 36 smittede ansatte har filippinsk bakgrunn. Hurtigruten visste om potensiell smitte... tirsdag 10:31

De små gleder i en lokalpolitikers liv

Jeg er vel langt ifra den eneste lokalpolitikeren som enkelte ganger lurer litt på egne retningsvalg. Det blir mange lange kvelder, endeløse møter og bunker med saksdokumenter som... mandag 09:38

Vindkraft seiler under et tvilsomt klimaflagg

Vi er alle enige om at vannkraft er langt mere effektivt enn vindkraft på land, vannkraft er som vindkraft, fornybar, ren og den forurenser ikke. Ikke noe land har denne Gudegaven... søndag 20:42
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... torsdag 14:15

Nytt selskap på Ottersøy

Notis Det er registrert et nytt selskap i ytterdistriktet hos Brønnøysundregistrene siste uke. Aktør / AS skal drive med siendomsutvikling og utleie av eiendom. Selskapet har avsatt... onsdag 13:36