Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Et liv på en meters avstand

Tere Kilen

Ytring · Publisert 19:23, 22 mar 2020

Hva betyr det å ha en arbeidsplass å gå til? Det tilbyr ikke bare en datamaskin, en kaffeautomat og kollegaer. Eller at det er ei tid for å spise lunsj, ei tid for å jobbe og ei tid for å ta pause. Nei det betyr økonomisk trygghet, en jobb og gå til, og en familie og komme hjem til. Det er slik alle ønsker at hverdagen vår skal være.

Nå er alt snudd på hode, nå sitter en hel verden og en hel nasjon og følger med dette viruset som hopper fra den ene til den andre, mens det sprer seg også utover hele vårt land. De fleste av oss er blitt jaget inn i våre hjem, ned fra våre hytter med jobbens laptope og mobiler under armen sammen med husets barn og ungdommer som skulle ha vert i barnehagen eller på skolen

Denne usynlige fienden som for få dager siden dukket opp i landet vårt har ført til at familieliv og jobbliv har smeltet sammen. Viruset har full forakt for arbeidsplasser, oljefond og helsevesen. Ja, det har også ført til at landets politikere har blitt så enige at det er ingen som lengere tør å nevne ordene sosialist eller kapitalist. Alle er enige om at de er blitt enige.

Men media vil at vi skal være splittede i troen på hvem som har rett, og hvem som tar feil om dette viruset. De sår tvil om at våre helsemyndigheter gir oss de rette rådene de mener er riktige for oss.

Jeg skjønner at vi alle ønsker å leve, at vi ønsker å ha mat på bordet, at vi ønsker bevegelsesfrihet og få være på hytta vår. Dette forteller oss at når det handler om å overleve, er vi villige til å gjøre alt vi kan for å sikre vår egen sikkerhet.

Jeg håper vi i dag klarer å se hvor like og nære vi er folk på andre siden av kloden, eller i Asia, eller flykninger som kjemper for å overleve. At vi klarer å se at det som skjer andre, fort kan skje oss. At vi klarer å legge fra oss egoets briller og forstå hvorfor andre i desperasjon gjør det som står i sin makt for å overleve.

Korona og katastrofer spør ikke om du er rik eller fattig, om du jobber på børs eller i butikk, om du har grønne tall på konto eller røde tall på kredittkortet.

Når det handler om vårt eget liv, kan vi krangle over doruller til sinnet og svetten tar oss.

Trist utvikling på Leka???

Nok en gang blir det skrevet negativt om Leka. Nok en gang blir det skrevet om varslersaken. Jeg har bodd på Leka i snart 13 år og har IKKE det inntrykke av Leka som har blitt... torsdag 22:50

Vær våken, kamerat!

Rødt Nærøysund lørdag 17:19

Koronatanker fra en oppvekstarbeider

Fra en oppvekstarbeider lørdag 16:52

Koronatanker fra en helsearbeider

Hilsen en gjennomsnittlig god nok mor, midlertidig hjemme lærer og helsearbeider i Nærøysund kommune torsdag 14:53

Huset på “Prærien”

kommentar til innlegget "Huset på prærien" av El Magnifico Av Didrik Knut Ramstad tirsdag 10:09

Ytring om NTE og vindkraft

Harald Kjelstad tirsdag 10:03
Smånytt

Innstilt på grunn av vind

Notis 08.04. Ruten mellom Vennesund og Holm er innstilt inntil videre på grunn av vind. Følg med på tts.no for å se når fergen kommer i gang med ordinær drift. onsdag 08:33

Varsel om redusert produksjon

Notis 03.04: Mattilsynet har sendt ut varsel om midlertidig redusert produksjon ved Mowi sitt anlegg ved Steinflesa i Leka. Årsaken er langvarig luseoverskridelse. fredag 12:20
Havlandet nr 20