Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Et liv på en meters avstand

Tere Kilen

Ytring · Publisert 19:23, 22 mar 2020

Hva betyr det å ha en arbeidsplass å gå til? Det tilbyr ikke bare en datamaskin, en kaffeautomat og kollegaer. Eller at det er ei tid for å spise lunsj, ei tid for å jobbe og ei tid for å ta pause. Nei det betyr økonomisk trygghet, en jobb og gå til, og en familie og komme hjem til. Det er slik alle ønsker at hverdagen vår skal være.

Nå er alt snudd på hode, nå sitter en hel verden og en hel nasjon og følger med dette viruset som hopper fra den ene til den andre, mens det sprer seg også utover hele vårt land. De fleste av oss er blitt jaget inn i våre hjem, ned fra våre hytter med jobbens laptope og mobiler under armen sammen med husets barn og ungdommer som skulle ha vert i barnehagen eller på skolen

Denne usynlige fienden som for få dager siden dukket opp i landet vårt har ført til at familieliv og jobbliv har smeltet sammen. Viruset har full forakt for arbeidsplasser, oljefond og helsevesen. Ja, det har også ført til at landets politikere har blitt så enige at det er ingen som lengere tør å nevne ordene sosialist eller kapitalist. Alle er enige om at de er blitt enige.

Men media vil at vi skal være splittede i troen på hvem som har rett, og hvem som tar feil om dette viruset. De sår tvil om at våre helsemyndigheter gir oss de rette rådene de mener er riktige for oss.

Jeg skjønner at vi alle ønsker å leve, at vi ønsker å ha mat på bordet, at vi ønsker bevegelsesfrihet og få være på hytta vår. Dette forteller oss at når det handler om å overleve, er vi villige til å gjøre alt vi kan for å sikre vår egen sikkerhet.

Jeg håper vi i dag klarer å se hvor like og nære vi er folk på andre siden av kloden, eller i Asia, eller flykninger som kjemper for å overleve. At vi klarer å se at det som skjer andre, fort kan skje oss. At vi klarer å legge fra oss egoets briller og forstå hvorfor andre i desperasjon gjør det som står i sin makt for å overleve.

Korona og katastrofer spør ikke om du er rik eller fattig, om du jobber på børs eller i butikk, om du har grønne tall på konto eller røde tall på kredittkortet.

Når det handler om vårt eget liv, kan vi krangle over doruller til sinnet og svetten tar oss.

Et hav av muligheter på land

Guro Holm Skillingstad, leder av Nærøysund og Leka Venstre fredag 08:37

Krav om forskriftsfestet responstid for ambulansen

Leder i LHL Nærøy Guri Minnie Sagvik torsdag 13:26

Arbeiderpartiet et renoveringsprosjekt

Av Terje Kilen Samfunnsdebattant torsdag 12:58

Det gode liv

Av samfunnsdebattant Terje Kilen mandag 11:26

Hva er galt med det norske flagget?

Lov om flagging på kommunenes offentlige bygninger regulerer hvilke flagg kommunene kan flagge med. Utgangspunktet er at kun det norske flagget, det samiske flagget og kommune-... fredag 09:28

Beredskap for folk i bygdene

av Øistein Gjølberg Karlsen, direktør for Samfunnsbedriftene Brann og redning tirsdag 14:15
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00