Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Gratulerer med 8 mars

Terje Kilen Samfunnsdebattant

Ytring · Publisert 08:19, 8 mar 2021

Jeg hadde en mor – en av disse menneskene med den mystiske auraen. Der hun var - skjedde det et usynlig klimaskifte. Hun vant mennesker med varmende, kraftfulle ord og ekstremt nærvær. Alle følte seg som en av de viktigste på kloden akkurat da. Etter å ha spist og snakket med mor om morgenen før jeg dro på skolen, syns jeg at jeg var den smarteste personen i hele bygda. Jeg husker at moren min nesten alltid sto. Når vi satte oss til bords, ble hun stående i en beredskaps posisjon mellom stua og kjøkkenet, klar til å hente og bringe, fylle på fat, skjenke i glass, tørke barns søl. I dag passer mor ikke inn i vårt samfunn, det hun gjør er ikke målbart på samfunnets bunnlinje, men hennes aura lever.

Mennesker med karisma, eller en aura gjør noe med oss. Disse menneskene kan få oss til å gå gjennom ild og vann. Karismatiske mennesker får oss til å forstå at vi har en viktig, kanskje nobel oppgave. Disse menneskene inspirerer og samler, og de får oss til å føle oss sett, akseptert og anerkjent. Blir vi ikke alle da litt varmere og gladere?

Det handler om å kjempe for mennesker, likeverd av kjønn, mot vold og overgrep – at kvinner eier sin egen kropp. Jeg håper at flere av dere omgir dere med denne samme auraen som mor hadde, som får andre til å føle seg betydningsfulle og viktige.

Gratulerer med dagen til dere alle.

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30

Ett år med nye hobbyer

Helg søndag 07:15