Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Styret i Rørvik IL er mildt sagt lite fornøyde med forslaget om å utsette byggingen av den nye idrettshallen på Rørvik. Fra venstre: Vidar Knoff, Lene Nygård, Nina Moe, Anne Mette Haugan og Jan Åge Ingebrigtsen.

Gult kort for usportslig opptreden!

Første budsjettforslag fra rådmannen i nye Nærøysund skuffer. Så mye at vi frivillige innen idretten må fram med en advarsel. Og i verste fall kan videre forløp kvalifisere til rødt kort!

Ytring · Publisert 19:30, 21 nov 2019

Siste valgkamp er ikke glemt. Da var alle kandidater positive til nye idrettsanlegg. Lovnader om nye haller både på Kolvereid og Rørvik. Det skapte forventning hos oss voksne – og glede blant ungene. Nå skal den nye administrasjonen omsette i mer praktisk handling.

Med sitt forslag om utsettelse skuffer rådmannen da veldig. Og langt verre; vi frykter at noen års «nøling» vil ramme de nødvendige utbyggingsplanene i Rørvik. Erfaring med slike prosesser; altså finansiering og gjennomføring, tilsier at situasjonen slett ikke vil være bedre i løpet av noen år. Koblet mot dokumenterte prekære behov for nye fasiliteter gjør dette situasjonen direkte uholdbar.

Kartlegging har tydelig vist hva som er nødvendig. Noen eksempler: Håndball trenger 50 timer i uka – opp mot dagens ramme på 26 timer. I praksis får ungene sjelden øve på mer enn en halv baneflate.

Da badmintongruppa onsdag denne uka hadde trening, måtte flere barn sitte på benken. Rundt nettene var det ikke plass. Turn er henvist til en liten og utslitt gymsal med alt for liten kapasitet, uten rom for lagring. Videre er karateklubben presset ut til private lokaler, som på kort varsel kan bli gjort utilgjengelige. Klatring har per i dag ikke tilgang til vegg – samtidig som de ønsker å utvide sitt tilbud. Hva kan kommunen gjøre med modellfly som også trenger tid i hall? For ikke å snakke om fotball, som så gjerne skulle hatt halltid i vinterhalvåret. På toppen av det hele har verken lag, foreninger eller bedrifter hatt mulighet til å melde inn sine behov. Fordi at kapasiteten rett og slett ikke finnes. Felles for alt dette er at det handler om folk. I alle aldre og ulike grupper. Om fritid og et godt lokalsamfunn som fungerer.

Politikerne kan framsnakke «bo- og blilyst» i det uendelige. Det hjelper dessverre ingenting hvis de ikke evner å omsette ord til handling. Fra idrettens side skal vi i denne omgang ikke begi oss mye inn i de praktiske prosessene. Men så langt vi har oppfattet er det er jobbet fram en god plan for gjennomføring og finansiering av nye Rørvik Spektrum. Det bør gi politikerne et trygt grunnlag å fatte sitt positive vedtak på. Og ikke minst: Skal nye Nærøysund få den starten som de fleste i kommunen drømmer om, nytter det ikke å vise til at anlegg på Kolvereid realiseres.

Tyngden av idretten og alle de tilhørende sosiale aktivitetene utøves i nærmiljøet. Noe annet er vanskelig å se for seg når det helt konkret koker av barn, ungdom og voksne brukere. Alle med sin egen unike forventning til Rørvik Spektrum. Så la oss slippe å dra det røde kortet. I denne sammenhengen skulle det være unødvendig!

Et samlet styre i Rørvik IL v/ leder Jan Åge Ingebrigtsen

Ingen grunn til bekymring

av Thor Lanesskog, Nærøysund KrF tirsdag 12:26

Å treffe folkesjela

Da far kjøpte de 170 målene sine på 50-tallet, begynte han å plante skog. Den var ikke til han selv. Den var til oss. Han planta et lite, bærekraftig oljefond til neste... tirsdag 10:46

Om beskatning av oppdrett og Senterpartiets krokodilletårer

av Terje Settenøy Nærøysund og Trøndelag FrP onsdag 12:57

SV ønsker trafikksikre veger i Trøndelag

SV er for at folket og næringslivet i Ytre Namdal skal få utbedret sin hovedveg fra Vikna og inn til E6 i Grong. Lakseveg Nord er det høyest prioriterte samferdselsprosjekt for... mandag 22:27

Full gass de neste ti-årene?

Et ti-år varer akkurat så lenge som ti år. Tid kan være et øyeblikk, og øyeblikkene forsvinner. Tid er noe vi har lite av når vi er seint ute. Vi kan kjøpe mye for penger, men... mandag 08:13

Å være fattig

mandag 22:42