Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Hold barnetrygda utenfor sosialhjelpa

Ytring · Publisert 05:50, 26 aug 2019

I dag vokser over 100.000 unger i Norge opp i fattige familier, og antallet er økende. I vår nye kommune gjelder dette 150 barn som vokser opp i familier som har samlet inntekt under det som beregnes som fattigdomsgrensa. Derfor er det spesielt viktig at vår nye kommune fører en politikk for inkludering og omfordeling.

I både Vikna og Nærøy kommuner regnes barnetrygden som en del av foreldrenes inntekt i

beregningen av sosialhjelp, dermed får de som har lite fra før enda mindre. I dag holdes kun 25 prosent av barnetrygden utenfor. SV vil at all barnetrygd holdes utenfor når sosialhjelp skal beregnes.

For familier som lever på sosialstønad ville dette gi et sårt tiltrengt bidrag til for eksempel parkdress og støvler når minstemann skal begynne i barnehagen, eller til bursdagsgave når ungene blir bedt i selskap hos klassekamerater. Dette er utgifter som de fleste av oss ikke tenker over, men som for dem som har minst, blir alt for mye. For Norges største oppdrettskommune, Nærøysund, vil det koste så lite å holde barnetrygda utenfor sosialhjelpa, men for sosialhjelpsmottakere som får barnetrygd, vil det gjøre en forskjell. Kanskje kan de få råd til å la barna gå på kulturskolen eller på fotball? Det kan være pengene som gjør det mulig å ta med barna på en liten ferie.

Vi i SV tar kampen for et raust og inkluderende Nærøysund. Der alle barn har økonomi til å være en del av felleskapet og der ingen unger vokser opp i fattigdom.

Stem SV!

Merethe Lervåg, ordførerkandidat for Nærøysund SV

Frode Setran, 2. kandidat for Nærøysund SV

Eline Devik, 3.kandidat Nærøysund SV

Kastrering og ID-merking er gode tiltak mot hjemløshet

Av Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge mandag 09:11

Lite tips til lokalpolitikere

Hilsen en innbygger lørdag 08:32

Usikkerhet for reisende fra Leka

For Leka Senterpartiet Ole A. Helmersen torsdag 18:25

Skatt har et dårlig rykte

Terje Kilen torsdag 18:23

Så klart forskjellsbehandler vi!

Terje Settenøy, varaordfører for hele Nærøysund kommune fredag 18:32
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03