Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Jeg vet du er sliten, det er jeg også

av Terje Settenøy

Ytring · Publisert 21:13, 14 okt 2020

Det har vært et merkelig år for oss alle, helt siden i mars så har verden blitt snudd opp ned, plutselig så kan vi ikke møtes så mange som vi ønsker, vi kan ikke klemme i vei etter eget forgodtbefinnende og vi kunne plutselig ikke reise til utlandet når vi hadde lyst.

I Nærøysund er det ikke bare korona som skaper utfordringer, vi skal i tillegg lage en ny kommune. En kommune som skal formes ut fra sammensmelting av 2 kommuner som var både like og ulike på samme tid, alle organisasjoner utvikler en egen internkultur. Slik er det med kommuner også, så det å skulle smeltes sammen til en organisasjon tar litt tid.

I tillegg er det store økonomiske utfordringer når man slår seg sammen, det blir mange ekstra ansatte, noen trengs for å utføre alt det ekstra arbeidet som kom som følge av sammenslåingen. Det er ikke så rent få kontrakter, regelverk og forskrifter som skal lages på nytt eller endres. Noen skal over i andre stillinger etter hvert, noen skal pensjonere seg snart, men forhåpentligvis skal alle fortsette å være en del av samfunnet i Nærøysund.

Alle som jobber eller driver med politikk i Nærøysund har en krevende høst foran seg. Det er mange omstillinger som skal gjennomføres, samtidig som vi skal forsøke å sy sammen et godt budsjett for neste år. I tillegg skal vi på toppen av det hele håndtere en pandemi. Jeg må si at jeg er stolt av måten de ansatte og innbyggere i Nærøysund har håndtert situasjonen så langt, det som er positivt med situasjonen er kanskje at vi har lært oss å sette mer pris på renholderne og de andre som står på hver dag for at samfunnet skal fungere.

Men selv om vi er slitne, både på grunn av korona og alle omstillingene som pågår, så er det en ting som gjelder i begge saker: Hold ut!

Ha litt tålmod og tiltro til at alle gjør så godt de kan, følg nasjonale smittevernråd og pass på deg selv og andre.

Er det en ting livet har lært meg, så er det at alt går som regel bra til slutt.

Jeg ønsker alle innbyggerne i Nærøysund og resten av Namdalen en fin høst, husk snart er det jul igjen 😊

Ytring - les folkets meninger
Fiskeri & havbruk
Smånytt

Koronanytt - 4. mai

Notis fredag 08:47