Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Kjære våren

av Terje Kilen Samfunnsdebattant

Ytring · Publisert 19:26, 2 apr 2021

Våren er en nydelig tid å være ute og oppdage all skjønnheten naturen har å by på. Det er noe helt eget å vandre rundt i den. Du har stillheten, bortsett fra naturens egne herlige lyder, som en liten bekk som sildrer, fuglene som kvitrer eller trærne som visker. Det kan også være landskapet, en blomstereng eller et lam som lekent løper av gårde. En solnedgang, en sommerfugl, en løvetann, et smil eller barnelatter som er ekstra kjekt å høre nå i koronakrisen.

Den lokale hundremeterskogen blir flittig besøkt, livet i fjæra blir undersøkt, folk som vanligvis sitter på kafe i sentrum drar plutselig ut på lange skogsturer.

Koronaen har gjort oss til turfolk, vi er ute og besøker alle de stedene vi ellers aldri får tid til. Vi er ute av byer og tettsteder for å oppleve og nyte naturen og lytte til naturens mange lyder og beundre skaperunderverket.

Det å være omgitt av vakre omgivelser gjør noe godt med oss mennesker. Og kanskje bør vi nettopp fokusere på det nå i disse tider hvor vi trenger oppmuntring og håp for fremtiden.

Kjære kommuner og innbyggere. Fortsett å sette ut blomster og bevare og pusse opp hus og bygninger. Husk at vi andre har stor glede av det dere gjør.

Kjære arkitekter og utbyggere. Skap vakrere bygg, det er mer å gå på. Jeg utfordrer dere til å gjøre det bedre. Bruk litt ekstra midler på å skape vakre bygg og omgivelser.

Det er så mye problemer og kaos i verden at det skaper angst og usikkerhet. Vi trenger mer enn noen gang å omgi oss med skjønnhet. Da føler vi oss mere levende. Samtidig er det helsebringende og balsam for sjelen. Å skape skjønnhet rundt seg er ikke en utgiftspost, men en investering for fremtiden.

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30

Ett år med nye hobbyer

Helg søndag 07:15