Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Kommunikasjoner i og rundt Nærøysund i et klimaperspektiv

Ytring · Publisert 11:10, 3 sep 2019

Veinettet

Veinettet i Ytre Namdal trenger sårt oppgradering og vedlikehold. Dersom «lakseveg nord» blir en realitet med bompengefinansiering, bør vi også ta inn forbedringer på Fv 769 (Kystriksveien) og Fv776 (Skrøyvdalsvegen). I den lange anleggsperioden vil trafikken på disse vegene øke i tillegg til den generelle økningen. Strakstiltak bør uansett gjøres for å sikre tilstrekkelig trafikksikkerhet og framkommelighet for personer og gods. Leka, Bindal, Nærøysund, Høylandet, Overhalla og Nye Namsos utgjør et felles bo- og arbeidsområde.

Kollektivtransport

I dag er det et altfor dårlig kollektivtransporttilbud i Ytre Namdal og når en skal ut av regionen. Mellom Kolvereid og Rørvik bør det settes opp el-minibusser som går hver halvtime. I tillegg må grendene knyttes sammen med tettstedene ved hjelp av et godt busstilbud.

Namdalen er et felles bo- og arbeidsmarked, slik at kollektivtilbudet bør organiseres slik at flest mulig kan reise kollektivt mellom hjem og jobb. Mange har behov for å reise ut og inn av regionen. I dag er tilbudet så dårlig at de fleste er nødt til å bruke bil. Med god bussforbindelse til Grong og hyppigere avganger med tog fra Grong, kan tog sørover bli et godt tilbud.

Frode Setran
2. kandidat Nærøysund SV

Kastrering og ID-merking er gode tiltak mot hjemløshet

Av Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge mandag 09:11

Lite tips til lokalpolitikere

Hilsen en innbygger lørdag 08:32

Usikkerhet for reisende fra Leka

For Leka Senterpartiet Ole A. Helmersen torsdag 18:25

Skatt har et dårlig rykte

Terje Kilen torsdag 18:23

Så klart forskjellsbehandler vi!

Terje Settenøy, varaordfører for hele Nærøysund kommune fredag 18:32
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03