Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

KrF's enkle valg

Ytring · Publisert 18:34, 1 sep 2019

Da er det bare noen dager igjen til valget, og lokale listetopper og politikere i Nærøysund befinner seg akkurat nå limbo, et sted midt mellom himmel og helvete. Hvem blir utpekt som vinnere og tapere? Hvilke partier får mest gjennomslag for sin politikk? Forrige uke var samboeren og jeg nede på kommunehuset på Rørvik og avla våre stemmer. Det er hemmelig valg, men jeg kan avsløre at KrF fikk min stemme. Noe som antakelig ikke er spesielt overraskende.

Når stemmene er talt opp, vil etter all sannsynlighet ingen partier få flertall alene og dominere sammensetningen av det nye kommunestyret. Det må søkes samarbeid med minst ett parti, og utfallet blir et resultat av forhandlinger. KrF er helt tydelige på at vi kommer til å søke innflytelse gjennom et flertallssamarbeid. Dette er ikke stortingsvalg og rikspolitikk, men et lokalvalg der ideologi er underordnet lokale oppgaver.

Som sentrumsparti kan KrF samarbeide både til høyre og venstre i lokalpolitikken. Både Amund Hellesø (A), Marit Dille (H), Espen Lauritzen (Sp), Merethe Lervåg (SV), Terje Settenøy (Frp), Bjørn Ola Holm (V) og Svein Kåre Johansen (MDG) er seriøse og hardtarbeidende toppkandidater for sine respektive partier. Terje er en god nabo, og mang en politisk debatt har vært ført i Jens Persagata over plenklipp og murstøping. Når vi snakker helse og omsorg, er vi enige om det meste. Det samme med skole og vannforsyning. Vi lar flyktningpolitikk, kontantstøtte og eiendomsskatt ligge, der vet vi at vi ikke bli enige. Ideologisk står Frp og KrF et stykke fra hverandre, men dette er som sagt ikke rikspolitikk.

Det samme gjelder Merethe. Ei fantastisk dame som slåss for likestilling, skole, og de som har falt utenfor. Her har KrF og SV mange felles treffpunkter. Merethe og undertegnede snakker lite om private barnehager og valgfrihet for den enkelte. Det forstår vi begge er nytteløst.

KrF har under valgkampen gjentatt at vi går til valg for de som trenger det mest. Hensikten med kommunesammenslåingen er å sørge for bedre kommunale tjenester, og KrF har hele tiden hevdet at investeringsgaloppen tidvis har vært som å henge etter en tøyleløs villhest; gjelden vil ved sammenslåing være på rundt 130.000 kroner per nærøysundværing, dersom tøylene ikke settes på. Gjelden vil på sikt gå utover kommunens tjenestetilbud. Helse og skole risikerer å sitte igjen med regningen i form av kutt.

KrF ønsker økt satsing på de som sliter. Her kan nevnes psykiatritilbudet til ungdom mellom 13 og 18 år, kampen mot barnefattigdommen, styrking av hjemmesykepleien, økt ambulansetetthet, og kampen for at Sykehuset Namsos skal opprettholde dagens tilbud. KrF vil bevilge midler til ledsagere som følger syke og ofte engstelige pasienter til sykehus. Vi hevder at et godt helse- og omsorgstilbud er en forutsetning for at nye innflyttere velger Nærøysund som sin nye hjemkommune, noe som er viktig med tanke på stabil arbeidskraft både til næringslivet og det offentlige. Dessuten vil vi satse på skolen, øke tilskuddene til frivillig arbeid, og vi er stolte av kvaliteten på både offentlige og private barnehager.

For KrF blir valget etter valget enkelt: De som gir oss mest gjennomslag for satsing på likeverdige og gode kommunale tjenester, får oss som samarbeidspartner. Mer komplisert er det ikke. Så får vi håpe velgerne gir oss det mandatet vi trenger slik at vi blir en faktor å regne med. Til beste for de som virkelig trenger det mest.

Thor Lanesskog, førstekandidat Nærøysund KrF

Kastrering og ID-merking er gode tiltak mot hjemløshet

Av Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge mandag 09:11

Lite tips til lokalpolitikere

Hilsen en innbygger lørdag 08:32

Usikkerhet for reisende fra Leka

For Leka Senterpartiet Ole A. Helmersen torsdag 18:25

Skatt har et dårlig rykte

Terje Kilen torsdag 18:23

Så klart forskjellsbehandler vi!

Terje Settenøy, varaordfører for hele Nærøysund kommune fredag 18:32
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03