Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Kvalitetstid i bilen

Ytring · Publisert 10:24, 26 aug 2019

Som regel, når Øverengen og jeg skal ut på biltur, så kjører han. Jeg tror faktisk at han mener at han er en bedre sjåfør enn meg. Det er han….muligens.

De gangene jeg befinner meg bak rattet og min mann i passasjersetet, har han stadig ett og annet råd om hvordan jeg bør utføre kjøringen. Det er akkurat som at rollen som ektemann Øvereng forsvinner, og kjørelærer Øvereng trår fram.

Han påpeker at jeg kjører for fort over fartsdumper og dette sliter på støtdemperne. Jeg svinger litt kvast og jeg ligger ofte for nært bilen foran.

Jeg skulle jo ønske at disse kommentarene ikke beit på meg, men de gjør jo det. Jeg blir faktisk mektig irritert.

Det skal aldeles ikke stikkes under en (bil)stol at også jeg en sjelden gang, gir Øverengen ett og annet godt råd hva god bilkjøring angår. Dog i en mye mere pedagogisk og vennlig tone, og dog i tilfeller hvor behovet for veiledning virkelig er tilstede, ikke slike «smårusksituasjoner» Øverengen henger seg opp i hos meg.

Jeg bruker også i tillegg kroppsspråket aktivt, for å variere litt. Jeg kan simulere en nedbremsing jeg mener han bør ta, eller holde meg fast i dashbordet ved for høy fart, uten en lyd. For å holde han våken og konsentrert kan jeg også stemme i en sang eller to som går på radioen. Jeg er ikke benådet med den beste sangstemmen men synger med den stemmen jeg har, noe jeg tror Øverengen også er enig i at man bør.

Øverengen er lite veiledbar vil jeg si, og nå, seinest i ferien tilbydde han meg å gå fra Levanger og hjem til Marøya, etter at jeg vennlig hadde bistått han med noen gode råd. Jeg avslo høflig det tilbudet, og slo heller til på alternativ 2, som var å holde instruksjonene inni meg (lettere omformulert).

Det ergerlige er at det er jeg som har vært uheldig både hva fartsbot og bulking av bil angår. Jeg understreker uheldig – maks uflaks og ikke direkte min feil. Eller, at jeg kjørte for fort var vel min feil, den skal jeg legge meg flat for, men bulkingen, den var indirekte Øverengens skyld.

Jeg klarer liksom ikke se hvem andre sin feil det skulle være, når han presterer å parkere en traktor på gårdsplassen, rett bak der jeg rygger ut bilen om morgenen!

Lise Marit Rødnes

Kastrering og ID-merking er gode tiltak mot hjemløshet

Av Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge mandag 09:11

Lite tips til lokalpolitikere

Hilsen en innbygger lørdag 08:32

Usikkerhet for reisende fra Leka

For Leka Senterpartiet Ole A. Helmersen torsdag 18:25

Skatt har et dårlig rykte

Terje Kilen torsdag 18:23

Så klart forskjellsbehandler vi!

Terje Settenøy, varaordfører for hele Nærøysund kommune fredag 18:32
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03