Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Man må få lov å si ifra hvis man er uenig

Av Morten A. Haugerøy Lokallagsleder i Nærøysund FrP

Ytring · Publisert 21:57, 31 mar 2021

Anette Laugen kaller i et leserinnlegg FrP sitt innlegg for hersketeknikk.
Det skjønner jeg ikke hvordan hun kan mene. Vi skrev et innlegg til hyllest for de flinke ansatte i kommunen og for å spre litt fremtidshåp.

I innlegget så skrev vi også at vi synes det er uheldig at Lanesskog, Lauritzen og Laugen skrev i avisene og kritiserte kommunens håndtering av saken.

Det må faktisk FrP få lov å mene, uten at det blir stemplet som hersketeknikk.

Laugen skriver også at hun trodde FrP, gjennom varaordføreren, fikk «gulpet opp alt av skuffelse og frustrasjon» i et Teamsmøte der dere deltok.

Vi i FrP visste ingenting om dette møte på forhånd, og vi har heller ikke fått noen informasjon fra møte etterpå. Det eneste vi vet om det møte er det samme som står i media.

Lukkede møter der Terje Settenøy deltar som følge av at han er varaordfører diskuterer han ikke med oss i Frp.

Så vidt meg bekjent har ikke varaordfører Terje Settenøy uttalt seg offentlig om noen ting i denne saken. Det eneste jeg vet at varaordføreren har delt av meninger er og spre informasjonen fra kommunen, slik en varaordfører bør gjøre i en slik situasjon.

Det kan godt hende at varaordfører Terje Settenøy har brukt for harde ord og formuleringer i debatter, men det får han svare for selv. Kjenner jeg han rett innrømmer han det sikkert og tar selvkritikk om det stemmer.

Så vil jeg si både som politiker og privatperson at jeg synes det er veldig beklagelig om Laugen føler seg utsatt for hersketeknikker i møter. Slik skal det ikke være, og det må vi ta tak i.
Laugen skriver i sitt innlegg at det er ikke bare varaordføreren som driver med slikt. Om det stemmer at Laugen føler seg utsatt for hersketeknikker av flere politikere, synes jeg Laugen kan navngi de andre politikerne også. Slik som innlegget til Laugen står nå, blir varaordfører Terje Settenøy holdt ansvarlig for alt Laugen mener er feil. Det synes jeg ikke er rettferdig.

Jeg må få lov til å si at jeg synes det er feil av Laugen og bruke et svar på innlegg fra FrP til å angripe varaordføreren som ikke har uttalt seg i denne saken.

Vi i FrP streber etter å ha et godt forhold til de andre partiene der vi kan diskutere de tingene vi er uenige i, samtidig som vi har et godt kollegialt forhold og kan samarbeide der vi er enige.
Slik holdning vet jeg varaordføreren har også. Sist kommunestyremøte vet jeg han sendte melding til Lauritzen og kom med skryt for ting Lauritzen hadde sagt i møte.

Som lokallagsleder i FrP så synes jeg denne saken er vanskelig, delvis siden Laugen blander kritikk av FrP og varaordføreren sammen i sitt innlegg.

Uansett så føler jeg at jeg må svare opp denne kritikken som kommer, både av FrP og Terje Settenøy som er medlem i FrP.

Laugen skriver «Vi må tåle hverandre, lytte til hverandre og respektere hverandres meninger». Det er jeg helt enig i, men man må få lov å si ifra hvis man er uenig.

Jeg har spurt Terje Settenøy om han tenker å svare i saken, men han sier han har snakket med Laugen i telefonen og lar det være med det.

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30

Ett år med nye hobbyer

Helg søndag 07:15