Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Så klart forskjellsbehandler vi!

Terje Settenøy, varaordfører for hele Nærøysund kommune

Ytring · Publisert 18:32, 26 jun 2020

I dagens Ytringen avis er det en reportasje angående prioritering av spillemiddelsøknader fra Nærøysund, der Kolvereid Fotball er skuffet over at deres søknad om spillemidler ikke ble prioritert foran de kommunale anleggene. Jeg har ingen problem med å skjønne at Kolvereid Fotball er skuffet over dette, men som ordfører Hellesø forklarer i reportasjen så var det etter anbefaling fra administrasjonen at vi prioriterte kunstgressbanene sist, men da med banen på Kolvereid på topp av de. Det jeg derimot ikke skjønner er at leder av Kolvereid Fotball og senterpartipolitiker Anne Laugen sier at ordføreren og undertegnede ikke lenger likebehandler Rørvik og Kolvereid. Hvordan er det mulig å se på en liste der 1. prioritet er Salsbruket, 2-4 er på Kolvereid, 5 er på Rørvik, 6-8 er på Kolvereid 9. er på Austafjord og nr 10. er på Rørvik, for så å konkludere at dette handler om at ordfører og varaordfører ikke likebehandler Rørvik og Kolvereid?

Høyrepolitiker Rune Arstein konkluderer også med at ordføreren ikke jobber for hele kommunen siden kommunestyret har vedtatt denne listen. Har i heletatt Arstein lest saken? Jeg forventer også at Sp -politikeren Laugen og tidligere Høyre-ordfører forstår at det er Nærøysund kommunestyre som vedtar prioriteringsliste for spillemidler, ikke ordfører og varaordfører.

Når det er sagt, så klart forskjellsbehandler vi de forskjellige tettstedene og grendene i Nærøysund. Både Kolvereid og Rørvik, Abelvær og Austafjord er forskjellige steder med forskjellige behov. Det som er riktig prioritering i Gravik er neppe det samme som er riktig prioritert på Garstad. Den dagen vi begynner å behandle alle likt så er vi urettferdige! Denne gangen så er det Kolvereid som har flest spillemiddelsøknader prioritert, neste gang kan det være Rørvik. Det vet vi ikke før kommunestyret har konkludert neste gang. Jeg har i utgangspunktet stor respekt for den jobben Anne Laugen gjør som frivillig i Nærøysund kommune, jeg vil foreslå at Laugen dropper Senterpartihatten i denne saken og istedet for å komme med grunnløse beskyldninger som kun er egnet til å skape splid i befolkningen, heller tar kontakt med Nærøysund kommune og forsøker å få til en løsning som kan fungere for alle. Jeg skal i hvert fall gjerne være med og se på mulige løsninger i denne saken, men da er det dialog og ikke skudd fra hofta som trengs.

Lite tips til lokalpolitikere

For en måneds tid siden leste jeg en sak i media, noe om hvordan Namsos kommune ønsket å takle en spesifikk, svært aktuell utfordring. Dette var en sak som angår meg og min... lørdag 08:32

Usikkerhet for reisende fra Leka

For Leka Senterpartiet Ole A. Helmersen torsdag 18:25

Skatt har et dårlig rykte

Terje Kilen torsdag 18:23

Så klart forskjellsbehandler vi!

Terje Settenøy, varaordfører for hele Nærøysund kommune fredag 18:32
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... torsdag 21:18

Fallmyr fortsetter som leder

Notis torsdag 13:47