Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Så klart skal Nærøysund hjelpe flyktninger fra Moria! (Men bare dem vi ser)

Ytring · Publisert 09:02, 21 sep 2020

Til siste møte kommunestyremøte i Nærøysund hadde Venstre en interpellasjon om den akutte krisen i Moria leiren. Deres forslag til vedtak var at Nærøysund kommune skulle kontakte UDI å stille seg til rådighet for å motta inntil 20 flyktninger fra Moria.

Ren symbolpolitikk selvsagt, siden det er Imdir som fordeler flyktninger mellom kommunene i Norge og regjeringen har bestemt at antallet som skal komme til Norge er 50 totalt. Kommunestyret i Nærøysund bestemte i fjor at vi kan ta imot 19 flyktninger i år, et tall vi i FrP ikke var enige i.

Men siden vi så klart respekterer demokratiet, så forholder vi oss til dette tallet. I år så har vi så langt fått tildelt 12 stykk fra Imdir, noe som fører til at vi har 7 plasser som enda ikke er fylt opp.

Vi i Nærøysund FrP mener at det er direkte umoralsk om vi skal hjelpe bare de 50 flyktningene som regjeringen har besluttet at skal komme til Norge, det er ca 13.000 mennesker i denne kriserammede leiren og hva med de resterende? Skal de bare seile sin egen sjø?

Derfor mente vi at det var en selvfølge at vi kan ta imot flyktninger innenfor de rammene kommunestyret allerede har vedtatt, siden vi har sju ledige plasser.
Men vi mente at i tillegg burde kommunen sende et brev til regjeringen der vi ber om at det sendes humanitær bistand for å hjelpe til i en akutt situasjon, både økonomisk og med hjelpepersonell. Slik at vi på den måten kan hjelpe flest mulig, ikke bare de få som får komme til Norge.

Dette trodde vi skulle være et greit forslag, et forslag som alle partier kunne stille seg solidarisk bak. Ikke bare ville vi forholdt oss til den rammen på 19 som ble vedtatt i kommunestyret tidligere etter en diskusjon ut fra et faktabasert saksframlegg.
Vi ville i tillegg sendt et signal til Regjeringen om at vi ønsker at man strekker ut en hånd for å hjelpe alle de familiene, barna og voksne som nå er i en ekstremt vanskelig situasjon.

Så feil kunne vi altså ta..

Istedenfor så fremmet Arbeiderpartiet med ordfører et forslag som baserte seg på forslaget fra Venstre, men i stede for å sette antallet til 20 flykninger mer enn det kommunestyret tidligere har bestemt. Så velger de da å sette tallet helt åpent og vedta at UDI skal kontaktes å få beskjed om at de har blankofullmakt til og sende så mange flyktninger de vill fra Moria leiren til Nærøysund. Dette var så klart Venstre helt enige i.

FrP sitt forslag om å be regjeringen sende hjelp til nærområdene der det er mangel på hjelpepersonell, vann, mat og medisiner, å der hjelpen trenges nå. Slik at vi ikke hjelper bare de 50 flyktningene som regjeringen allerede har besluttet å hente hit, ville de ikke høre snakk om.

Selv om vi er sterkt uenige, så kan vi kan kanskje skjønne motivasjonen for å skrive ut en blankofullmakt på antall flyktninger fra Moria til vår kommune.

Det har jo pågått en bud konkurranse mellom de Arbeiderparti styrte kommunene i Norge om å vise hvem som bryr seg mest. Kommunene har overbydd hverandre i antall flyktninger de sier seg villig til å motta.

50,100,200,500 osv. Med og være først ute med en blankofullmakt har Arbeiderpartiet og Venstre i Nærøysund effektivt feid hele konkurransen av banen, ingen skal komme her å tvile på hvem som er de beste menneskene nei!

Men hva som er motivasjonen for å stemme ned vårt forslag om å be om hjelp til nærområdene skjønner vi ikke?

Er det rett og slett ikke interessant og bry seg om de vi ikke ser? Kan vi kun hjelpe folk om vi ser de på butikken til daglig, slik at vi blir påmint hvor gode mennesker vi er?
Eller er det rett og slett at i spørsmål om hjelp til flyktninger, så kan man ikke støtte FrP?

Uansett så er resultatet det samme, Arbeiderpartiet og Venstre vant frem og fikk flertall i kommunestyret. Så saken er klar, Nærøysund kommune skal hjelpe alle som trenger det.

Men da MÅ dere komme til oss, så vi kan se dere. Vi løfter ikke en finger for å hjelpe dere noen andre steder.

Nærøysund FrP trodde saken handlet om å hjelpe flest mulig mennesker, der tok vi vist feil (dessverre).


Kommunestyregruppen
Nærøysund FrP

«Fugler på taket» som vindkraftargument!

Av Hogne Hongset, vindkraftmotstander fredag 09:00

Krav om miljøplan ved alle naturinngrep

av Rakel Trondal og Torgeir Strøm, fylkestingsrepresentanter for SV i Trøndelag torsdag 21:56

Ros til vårt livsviktige akuttilbud i Namsos

av Øystein Tømmervik, Nærøysund onsdag 14:52

Nå er det nok, Erna

Som ordførere er vi svært bevisste på alltid å framsnakke egne kommuner og egen region – og vi vil alltid forholde oss til de rammene vi har – og søke å få til så gode tjenester... torsdag 17:40

Det naudsynte mellomleddet

Fungerer lokaldemokratiet best om vi fjernar mellomledda mellom kommunen, folket og dei folkevalde? Eg tvilar sterkt. torsdag 17:27

Jeg vet du er sliten, det er jeg også

av Terje Settenøy onsdag 21:13