Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Skoletur med dur

Ytring · Publisert 20:57, 7 jun 2019

Jeg har overvunnet en frykt! Eller overvunnet var vel å ta i, for frykten vil nok være ganske stor også neste gang. Hvis det skulle bli en neste gang... Men 1. gangs overvinning er ihvertfall unnagjort.

Min førstefødte går i 7. klasse, og i tradisjon tro, innebærer dette en skoletur på tampen av året. Denne turen gikk til Namskogan Familiepark, med overnatting inne i parken, i gammer. Siden interessen for å være med som ledsager på denne turen ikke var overveldende, tok samvittigheten over. Jeg hadde fri på fredag og ingen planer lørdag, så jeg meldte meg. Den eneste som ikke syntes det var bra, var min førstefødte. Å ha med seg moder’n på tur stod visst ikke øverst på pakkelista.

Det er jo ikke selve turen som er det jeg fryktet, men det å skulle ligge i gamme. Ikke selve det å ligge i ei gamme heller da, men det å ligge i ei gamme i lag med tre andre voksne som du kjenner, men som det på et vis ikke er helt naturlig å ligge tett i tett med uansett hvor!

Jeg har jo blitt fortalt, både av Øverengen og mine to sønner, at det ikke er vanskelig å skjønne når jeg sover... En litt gapende munn og sjarmerende (jeg kan ikke skjønne annet enn at det er sjarmerende) snork, markerer tydelig når mamsen sover.

Det er jo en ting å markere så tydelig soving når man er hjemme, men jeg hadde jo satt pris på om jeg da i ei gamme (som viste seg å være ganske liten), tett i tett med tre andre, liggende på et tynt liggeunderlag i lag med reinsskinn som røytet skikkelig og på et finurlig vis klistret seg fast til hår, hud og klær, at jeg da kunne sovet som en alv, stille som et siv. Kanskje så stille at de tre andre var redd jeg hadde sovnet inn, men lettet utbrøt «neida, vi hører hun puster, stilt så stilt...»

Men nei da:det viste seg at vi var tre snorkere som skulle campere i lag. Den som da naturlig nok kom dårligst ut, var jo hun som ikke snorket. Hun hadde slik klokke som registrerer søvn, men absolutt ingen søvn ble registrert på denne klokka denne iskalde, regnfulle natta i Namskogan. Mens tre stykk reiseledere snorket seg gjennom deler av natten kunne den våkne reiselederen nøyaktig tidfeste hvor lenge hver enkelt av oss hadde sovet. Undertegnede mente hun kanskje hadde vært borte en halvtimes tid, men neida, kunne min ikkesnorkende medreiseleder fortelle meg, jeg hadde sovet kontinuerlig (altså konstant snorkende) fra klokka 00.30 til 03.30. Så det så.

Det er fint tenker jeg, fint at jeg nå vet, at jeg også i ei trang gamme,samsovende med foreldre i min sønns klasse, også da markerer såpass tydelig at jeg sover, slik at misforståelser unngås. Nå blir det ikke i løpet av de første ukene denne erfaringen skal testes ut på ny, men en vakker dag kanskje? Å turen? Turen var vi alle enige om hadde vært super-sterkt krydret med snorking, barn som døgna og ville dyr.

Lise Marit Rødnes

– Taco er den perfekte maten

Inne på Barnehage 1 sin avdeling på Strand møter vi fem år gamle Åsa Camilla Stene. Hun er glad for at det begynner å bli sommer. lørdag 08:00

Det bør ansettes miljø- og klimasjef i Nærøysund kommune!

Svein Kåre Johansen, førstekandidat for Miljøpartiet de grønne i Nærøysund fredag 09:11

Nærøysund SV ønsker mer åpne bibliotek i kommunen

Nærøysund SV ønsker å finne gode møteplasser for innbyggerne i kommunen og ble heltent på ideen om meråpne bibliotek. Det handler om at bibliotekets låntakere får oppdatert... søndag 11:00

Skoletur med dur

Jeg har overvunnet en frykt! Eller overvunnet var vel å ta i, for frykten vil nok være ganske stor også neste gang. Hvis det skulle bli en neste gang... Men 1. gangs overvinning... fredag 20:57

Fylkesmannen og Eiternes

I Ytringen kunne vi nylig lese både redaksjonell omtalte og en kommentar på en langvarig byggesak på Eiternes. I omtalen brukes det harde ordelag mot Fylkesmannen. Vi tror det er... onsdag 15:12