Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Arkivfoto

Skuffet over mandat for ny hurtigbåt

av Terje Settenøy, fylkestingsrepresentant

Ytring · Publisert 07:49, 22 okt 2021

Skuffet over AP/SP. I dag ble mandat for utlysning av nytt hurtigbåt tilbud på strekningen Leka-Rørvik-Namsos. Det ble i saken store diskusjoner, som aktiv lokalpolitiker i Nærøysund så har jeg førstehånds kjennskap til saken. Jeg snakker ukentlig med innbyggere som er fortvilet over hvor dårlig tilbudet har blitt. Tilbudet har blitt så dårlig at mange ikke lenger tar sjansen på å planlegge med bruk av hurtigbåten når de skal reise på Sykehuset i Namsos, eller de skal reise på jobb. Det medfører økt reisetid, økte kostnader og økt forurensing.

Frem til 2010 hadde vi en løsning som fungerte bra med båten Namdalingen. Da var regulariteten god, båten hadde mulighet til å ta med litt gods og de fleste var fornøyd. Så fikk vi en dårligere båt med Follafjord. Regulariteten ble mye dårligere, komforten gikk ned og tidsbruken opp. Så fikk vi båten Fjord viking som var enda mindre. Det førte til at regulariteten gikk enda mer ned, komforten ble enda dårligere.

Hele den prosessen som har vært med hurtigbåt de siste 10 årene føles for innbyggerne i ytre Namdal, som en styrt avvikling av tilbudet. Jeg har selv stilt spørsmål i fylkestinget om dette er tilfelle. Da fikk jeg forsikringer om at det ikke var slik, men at strekningen skulle satses på. Derfor synes jeg det er trist at vårt forslag som ville medført en båt i klasse med gamle Namdalingen ble nedstemt. Istedenfor så holdt flertallet i fylkeskommunen på at vi skal ha en båt lik gamle Foldafjord. En båt som ifølge saksframlegget vil ligge til kai, 1 av 10 dager.

Jeg tror ikke det vil føre til at folk begynner å stole på tilbudet igjen. Jeg synes det er trist å snakke med eldre innbyggere som gjerne kunne tenkt seg og brukt båten til og fra sykehuset. Men som istedenfor reiser med drosje, siden de ikke tar sjansen på at de når timen om de skal reise med båten.

Vi hadde i dag en unik mulighet til å gi innbyggerne i ytre Namdal tilbake det tilbudet vi hadde før, men den muligheten ble dessverre ikke tatt. Jeg synes det er merkelig at når vi snakker om Metrobusser, oppvarmede busskur og slike ting i byvekstavtalene så står det ikke på penger. Mens vi i distriktene ikke en gang skal få beholde det tilbudet vi har hatt. Det er tydelig at det er forskjell på liv å lære til det rødgrønne flertallet i fylkestinget.

Lærer seg norsk i arbeidstiden

Nyheter tirsdag 10:50
Ytring - les folkets meninger
Notiser

Rudolf hadde ikke daua

Notis fredag 18:31