Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Sp vil ikke bygge flere vindparker i uberørt natur

Ytring · Publisert 22:20, 10 jul 2019

Nærøysund Senterparti`s svar til Jan Morten Røsseth

Nærøysund Senterparti stiller seg bak Trøndelag Senterparti sitt vedtak om å ikke bygge flere vindparker i uberørt natur.

Konsesjonene som er gitt i Ytre Vikna Vindpark trinn 1 og 2, samt Husfjellet og Hundhammerfjellet, får ikke kommunestyret gjort noe med.

NTE, som eier av trinn 2 på Ytre Vikna åpner opp for en dialog med kommunen for å få til de beste løsningene i denne utbyggingen.

Jeg vil bare korrigere litt i Røsseth sitt innlegg:

Ytre Vikna Vindpark trinn 1: Konsesjon på 70 MW. Installert effekt i dag er 39 MW. Gjenstående MW ihht konsesjon er 30,9 MW. Møller med 3,5 MW vil da bli maks 8. (2,3 MW på de som står i dag)

Eier: Trønderenergi og SWM

Ytre Vikna trinn 2: Konsesjon på 179 MW. Møller med 3,5 MW vil da bli 40 stk

Eier: NTE. (eies av kommunene i Nord Trøndelag)

At det blir noen endringer på dette vil jeg tro i forhold til plassering og utnyttelsesgrad, men det er forskjell på 111-127 stk og 68-85 stk totalt. Med 3,5 MW møller i resterende utbygging blir det 76 møller totalt.

Svar på spørsmålene til Jan Morten Røsseth:

Ytre Vikna trinn 1: For

Ytre Vikna trinn 2: For

Når det gjelder strømbehovet for Nærøysund kommune i fremtiden så er det ut fra artikkelen i Namdalsavisa fra 30/8-18 jeg henviser til. Skal vi utvikle kommunen og være en attraktiv kommune for fremtiden må vi legge til rette med nok strøm og vann til alle som ønsker å etablere seg i kommunen.

Ordførerkandidat Espen Lauritzen

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02