Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Steng ned Nærøysund nå!

av Thor Lanesskog, medlem av formannskapet i Nærøysund (KrF)

Ytring · Publisert 19:34, 20 mar 2021

Akkurat når dette skrives er det et koronautbrudd i Nærøysund. Antakelig er det en mutert virusvariant som er i ferd med å slå rot, i likhet med mange andre steder i kongeriket. Muterte virusvarianter er vanskelige å kontrollere, og belaster sykehus og helsevesen til bristepunktet. Det skumle er at også stadig yngre trenger helsehjelp.

Vi vet at det er nye tilfeller av koronavirus i Nærøysund. Smittesporing pågår, og ifølge kommunelegen er det antakelig den engelske muterte varianten. Ungdom som har vært samlet og ikke fulgt smittevernsbestemmelsen, kan være årsak til spredningen. Det er egentlig ikke så interessant, men uansett har de som har fått smitten vært sammen med andre: Familie, venner, kjærester, lærere, frisører, butikkansatte.

I en kommune der alle kjenner alle, og mange møtes daglig, er det verste scenarioet en uhyggelig tanke. Elever i tredjeklasse på Rørvik skole sitter i ventekarantene, det samme med elever ved Maritime fag på VG2 ved Ytre Namdal VGS. Vi kjenner ikke omfanget av utbruddet, men håper det beste.

Det samme gjorde de i Bodø, Viken, Akershus og Oslo. Den muterte pandemien sprer seg raskt, og tar ikke hensyn til hva vi måtte håpe og tro. Mutantvirusene er uberegnelige, og dødelige.

Her trengs ikke håp, men handling.

Nærøsynd kommune, og regionen, har sluppet lett unna koronapandemien. Vi har levd i en beskyttet boble, også sammenlignet med den beskyttede boblen Norge som har hatt en lett reise sammenlignet med andre land. Nå har virkeligheten også innhentet Nærøysund.

Min oppfordring er enkel: Steng ned Nærøsynd nå. Vi vet at en mutert virusvariant er blant oss. I likhet med mange andre, er jeg med rette bekymret for utsatte i min familie. En datter med komplisert luftveissykdom, en bestemor og oldefar i Namsos over åtti. Ingen av dem vil antakelig komme godt ut av en eventuell koronasnitte.

I stedet for å vente på resultatene av testene, bør vi stenge ned kommunen. Umiddelbart. Det er kun fem arbeidsdager igjen til påske. Det koster relativt lite å stenge ned neste arbeidsuke til over høytiden. Det klarer vi greit i den verste pandemien siden spanskesyken. Vaksineringen pågår for fullt, og vi vil se resultater i løpet av året. Dersom vi ikke stenger ned, kan resultatene bli tragiske.

Hvorfor ta sjansen på å vente?

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30

Ett år med nye hobbyer

Helg søndag 07:15