Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Svar til Terje Settenøy

Ytring · Publisert 01:15, 26 jun 2020

Så klart har jeg lest saken, Terje.

Både ordfører og varaordfører går langt i å legge skylden på administrasjonen for et politisk vedtak, men i saksframlegget fra kommunedirektøren er kunstgresset på Kolvereid andre plass.

Jeg kan ikke se i saken, hverken i framlegget eller referatet, at administrasjonen har anbefalt en annen rekkefølge. I formannskapet ble det heller ikke forandret.

Forandring i prioriteringene kom etter forslag fra Venstres Bjørn Ola Holm. Et forslag som ble vedtatt av kommunestyret.

Uttalelsen fra meg han handler ikke om kommunestyret. Den handler om følgene av politisk taktikk og påfølgende vedtak. Så kan ordfører og varaordfører bortforklare og skylde på administrasjonen så mye de vil når saker blir ubehagelige.

Både ordfører og varaordfører er fulltidspolitikere og burde være godt kjent med egne vedtak om kommunale anlegg i budsjettet. Det er behov for alle disse. De er i høyeste grad ønsket og blir realisert uansett prioritering av spillemidlene. Nærøysund Arena, Rørvik spektrum, Kunstgress på Austafjord og Rørvik var allerede vedtatt. Prioritering av spillemidlene har ingen betydning for oppstart og gjennomføringen. Din opplisting av stedsplassering på prioriteringene er uten betydning.

Det er en forventing at heltidspolitikere setter seg inn i regelverket for tildeling ut over det de andre i kommunestyret har anledning til. Fylkeskommunen redegjorde greit i artikkelen og dette var da vitterlig mulig å hente inn tidligere.

Både ordfører og varaordfører tok til ordet for å nedprioritere anlegget på Kolvereid til fordel for kommunale anlegg. Det er jo utrolig at det da blir bygd kommunale anlegg på Rørvik og Austafjord med den samme teknologien som dere argumenterte mot i kommunestyret. Dette bør dere være ærlige på, det blir for lettvint å skylde på administrasjonen.

Dette handler om de direkte følgene av å prioritere de kommunale anlegg foran lag og foreninger. Kommunen bygger nytt og fornyer kunstgress i egen regi på Rørvik og Austafjord, mens potten med spillemidler til kunstgress blir fordelt alle andre steder enn i Nærøysund. Forskjellsbehandling er greit sier du, men dette er jo direkte uforutsigbart og i strid med de retningslinjene kommunestyret selv har vedtatt.

Det arbeidet ordfører og varaordfører la ned i kommunestyret betyr i praksis at KIL fotball ikke har en sjans på spillemidler i overskuelig framtid. De kan ikke forskuttere og vente slik som kommunen kan. I praksis betyr det at ordfører og varaordfører har lagt ned et arbeid som forfordeler og hindrer skifte av dekket på Kolvereid. Dette er ikke godt nok Terje og det er ikke å jobbe for hele kommunen.

For meg handler ikke dette om partipolitikk. Det handler om å se hele kommunen. Det handler om å se frivilligheten i praktisk politisk arbeid. Det handler like mye om å gjøre om dersom virkningene av vedtakene er utilsiktet. Det er bra å se at dere inviterer til dialog om saken etter at det ble oppslag i Ytringen

PS:

Det må da være lov å kritisere dårlig politisk handverk uten at du fyrer i veg og antyder at jeg ikke har ha lest saken eller “som tidligere Ordfører” ikke forstår at kommunestyret fatter vedtak Terje. Så er det opp til deg om du vil omtale lederen i KIL Fotball som senterpartipolitiker, meg som Høyrepolitiker og ellers karakterisere andres meninger som skudd fra hofta. Det blir ditt valg mellom ombudsrollen for Nærøysund eller FRP-populist.

Ros til vårt livsviktige akuttilbud i Namsos

av Øystein Tømmervik, Nærøysund onsdag 14:52

Nå er det nok, Erna

Som ordførere er vi svært bevisste på alltid å framsnakke egne kommuner og egen region – og vi vil alltid forholde oss til de rammene vi har – og søke å få til så gode tjenester... torsdag 17:40

Det naudsynte mellomleddet

Fungerer lokaldemokratiet best om vi fjernar mellomledda mellom kommunen, folket og dei folkevalde? Eg tvilar sterkt. torsdag 17:27

Jeg vet du er sliten, det er jeg også

av Terje Settenøy onsdag 21:13

Hvordan har du det – sånn egentlig?

Harald Dean Pedagog og foredragsholder Stine Sofies Stiftelse søndag 11:04

Bedre inntekt til havbrukskommunene med FrP

I disse dager rulles det ut millioner til havbrukskommunene fra Havbruksfondet til Trønderske kystkommuner, det som er verdt og merke seg i den forbindelsen er at det gjennom... tirsdag 00:01
Smånytt

Inspirasjonssamling i kirka

Notis Lørdag inviteres det til inspirasjonssamling i Rørvik kirke med blant annet visninger fra den digitale Trosopplæringskonferansen. Det blir også informasjon om bruk av kirka til... tirsdag 14:32

Torleif Flosand med utstilling

Notis – I forbindelse med vrimmelfestivalen, har vi vært så heldige å få Torleif Flosand til å stille opp med salgsutstilling i Norveg. Han stilte også ut bilder på høsten i fjor, der... mandag 18:52