Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Valgets kvaler

Ytring · Publisert 10:35, 9 apr 2019

Om fem måneder er det kommunevalg, og i «demokratiets navn» flommer avisene for tiden over av valgstoff, nominasjonslister, partiprogram for de kommende fire år etc., etc. Slik skal det naturligvis også være. Samtlige partier er jo på «stemmejakt», og ønsker innflytelse og framgang for sine politiske program.

I den forbindelse trodde jeg at politiske innspill til partiene fra lokale samfunnsinteresserte mennesker «på grasrota» ville være et kjærkomment bidrag i prosessen fram til valget, men der har jeg nok tatt totalt feil.

Med bakgrunn i over 8 års observasjoner og opplevelser med mitt private prosjekt TRIVSEL OG GLEDE for enslige, syke og gamle på våre institusjoner, utarbeidet jeg nemlig i september i fjor et seks siders skriv, der jeg la fram elleve konkrete forslag, som jeg trodde var verdt å se nærmere på for at en meget god eldre- og helsepolitikk i Vikna om mulig kunne bli enda bedre. Mitt innspill ble sendt ledelsen i samtlige sju partier i tillegg til den kommunale politiske og administrative ledelse, til sammen 15 adressater.

Mange av den kommunale politiske og administrative ledelsen har jeg hatt samtaler med, likeså positiv møte med Vikna eldreråd, som også fortjener stor takk for all støtte og oppfølging av prosjektet TRIVSEL OG GLEDE. Responsen og tilbakemeldingene fra de sju partiene har imidlertid dessverre vært så godt som fullstendig fraværende, hvilket har skuffet meg enormt.

Parti 1-2-3 og 4 har ikke en gang bekreftet at skriv fra meg er mottatt. Parti 5 varslet pr. telefon i november at skriv var mottatt, men hadde ikke tid til samtale før i januar. Nå er vi kommet til april. Leder for parti 6 møtte jeg tilfeldigvis på ei forretning, der vi utvekslet noen ord, hvor skrivet ble bekreftet mottatt med et par kommentarer, det var det. Endelig varslet lederen for det siste av de sju partiene meg i slutten av november at vedkommende snarest mulig skulle ta kontakt, men fem måneder er nå gått uten at noe har skjedd.

Et hederlig unntak er en fruktbar og givende samtale jeg i slutten av september hadde med nestleder for et av partiene. I tillegg også en takk for en meningsfull samtale jeg hadde med ordføreren om ovennevnte tema 8. februar.

Som nevnt er jeg veldig skuffet over partienes prioriteringer og vektlegging av positive innspill fra «grasrota», slik jeg nå har opplevd partiene på nært hold. Jeg vil ikke bruke uttrykket «politikerforakt», men forstår at slike ord og benevnelser er fristende å ta i bruk enkelte ganger.

Arild Jenssen

Det bør ansettes miljø- og klimasjef i Nærøysund kommune!

Svein Kåre Johansen, førstekandidat for Miljøpartiet de grønne i Nærøysund fredag 09:11

Nærøysund SV ønsker mer åpne bibliotek i kommunen

Nærøysund SV ønsker å finne gode møteplasser for innbyggerne i kommunen og ble heltent på ideen om meråpne bibliotek. Det handler om at bibliotekets låntakere får oppdatert... søndag 11:00

Skoletur med dur

Jeg har overvunnet en frykt! Eller overvunnet var vel å ta i, for frykten vil nok være ganske stor også neste gang. Hvis det skulle bli en neste gang... Men 1. gangs overvinning... fredag 20:57

Fylkesmannen og Eiternes

I Ytringen kunne vi nylig lese både redaksjonell omtalte og en kommentar på en langvarig byggesak på Eiternes. I omtalen brukes det harde ordelag mot Fylkesmannen. Vi tror det er... onsdag 15:12

Pendlerbåt Leka-Rørvik kan bli en god løsning.

Dagens tilbud mellom Rørvik og Leka er med Foldafjord og med kun 1 avgang hver vei. Dette gjør at skal man fra Leka til Rørvik så kan man ikke dra tilbake før det har gått nesten... mandag 08:40