Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Vil sette av penger til helikopterplattform i Namsos

av Trøndelag Frp

Ytring · Publisert 18:44, 7 nov 2020

Mandag legger FrP frem sitt alternative statsbudsjett, som blir grunnlaget for forhandlingene med regjeringen. Allerede nå kan vi avsløre at FrP har funnet rom for 25 millioner til helikopterplattformen ved sykehuset i Namsos i sitt alternative budsjett. Denne prioriteringen kom på plass etter iherdig jobb fra Terje Settenøy, som har vært på hele stortingsgruppen som en klegg i forbindelse med statsbudsjettet. -Straks Terje forklarte meg saken, så innså jeg jo galskapen i at regjeringen ikke har satt av penger til dette før, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad. Han er en av de som har utarbeidet dette budsjettet og som skal forhandle med regjeringen.

– Nå har vi funnet 25 millioner til plattformen, så nå forventer vi at regjeringspartiene blir med og støtter opp om dette, sier Settenøy og Bjørnstad.

– Jeg er veldig glad for at stortingsgruppen og spesielt Sivert har lyttet til meg i denne saken, sier Settenøy. -Slik jeg ser det så er dette en av de viktigste sakene i Nord-Trøndelag akkurat nå. Denne saken gjelder ikke bare Namsos, men hele fylket.

– Vi er avhengig av å kunne lande de nye helikoptrene ved alle sykehusene i fylket. Skjer det en stor ulykke eller andre katastrofer, så kan det godt hende at sykehusene må samarbeide for å ha nok kapasitet, vi er også avhengig av å kunne sende pasienter med helikopter mellom sykehusene, alt etter hvor det er ledig kapasitet eller rett kompetanse fortsetter Settenøy, en vurdering Bjørnstad som selv er fra Trondheim er helt enig i.

– Det er slike saker som dette som viser at vi trenger folk som Settenøy i distriktene, hadde ikke Terje stått på og brukt sine kontakter og innflytelse så hadde ikke denne posten vært i budsjettet, dette er helt og holdent Terje sin fortjeneste, uttaler Bjørnstad, mens Settenøy mener at det nok er samarbeidet med Bjørnstad som har ført frem.

Settenøy fremhever også samarbeidet med lokallaget i Namsos som en viktig faktor i prosessen.

– Gode kontakter på tvers av partiledd og kort tjenestevei til ledelsen er noe av det jeg liker best med FrP, sier Settenøy.

Uansett så er begge enige om at blir regjeringspartiene med på dette, så må Helse Midt komme på banen og stille garantier for resten av pengene slik at arbeidet kan startes opp snarest.

Har du fått SMS fra FHI i dag?

Nyheter søndag 15:47

17.januar: Sol og oppholdsvær

Nyheter søndag 09:06

Hell i uhell for Eirik

Nyheter lørdag 18:35